Home

Voorkeurstemmen Tweede Kamer 2022

Kiesraad maakt officiële uitslag Tweede Kamerverkiezingen

 1. dinsdag 21 maart 2017, 16:55 DEN HAAG ( PDC ) - De Kiesraad heeft vanmiddag de officiële uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen 2017 bekendgemaakt. Met een percentage van 81,9 procent was de opkomst het hoogst sinds de 85,82 procent uit 1986
 2. Vier kandidaten zouden op basis van hun plaats op de lijst niet verkozen zijn, maar kwamen op basis van voorkeurstemmen in de Tweede Kamer: Lilianne Ploumen (PvdA), Maurits von Martels (CDA), Isabelle Diks en Lisa Westerveld (beiden GroenLinks)
 3. De voorkeurdrempel voor de verkiezingen van de Tweede Kamer is 25% van de kiesdeler. Voorbeeld: bij de Tweede Kamerverkiezing in 2017 werden 10.516.041 geldige stemmen uitgebracht. De kiesdeler was 10.516.041 : 150 zetels = 70.107
 4. ste één zetel hebben behaald
 5. Tweede Kamer 15 maart 2017. Opmerking: De stemtotalen op het niveau van de gemeenten wijken op enkele punten af van de uitslagen op het niveau van provincies en centraal stembureau. Voor meer informatie hierover zie website van de Kiesraad (https: //www.kiesraad.nl.

Voorkeurstemmen worden echter pas interessant als een laag op de lijst geplaatste kandidaat genoeg (voorkeur)stemmen bemachtigt om alsnog gekozen te worden. Dit is het geval als een kandidaat via voorkeurstemmen 25% van de kiesdeler haalt. Bij de Eerste Kamer geldt 100%, voor het Europees Parlement 10% StemWijzer Tweede Kamer 2017 Test uw politieke voorkeur aan de hand van 30 stellingen. Start Bekijk de toegankelijke versie voor mensen met een visuele beperking De StemWijzer maakt geen gebruik van cookies. Klik hier voor de volledige privacy statement

NOS Nieuws • Politiek • 26-02-2017, In de Tweede Kamer zitten nog altijd minder vrouwen dan mannen. Toch kwam geen enkele vrouw met voorkeurstemmen in de Tweede Kamer Demissionair minister Lilianne Ploumen (PvdA) komt alsnog in de Tweede Kamer. Zij kreeg genoeg voorkeursstemmen

uitgave: stafdienst communicatie, tweede kamer der staten-generaal Zetelverdeling plenaire zaal april 2017 zetels. Created Date: 4/5/2017 5:30:21 PM. De samenstelling Tweede Kamer 2012-2017 bevat de lijst met de oorspronkelijk verkozen 150 leden van de Nederlandse Tweede Kamer der Staten-Generaal op grond van de Tweede Kamerverkiezingen 2012.De zittingsperiode ging in op 20 september 2012 en eindigde op 23 maart 2017. Wijzigingen in de samenstelling gedurende de zittingsperiode staan onderaan vermeld Twee vrouwen van GroenLinks, Isabelle Diks en Lisa Westerveld, zijn met voorkeurstemmen gekozen in de Tweede Kamer. Daardoor loopt nummer 13 op de kandidatenlijst, Paul Smeulders, zijn Kamerzetel..

Veehouder Von Martels na succesvolle verkiezingscampagne met voorkeurstemmen in de Tweede Kamer. Melkveehouder Maurits (56) von Martels uit Dalfsen (Ov.) heeft zoveel voorkeurstemmen gekregen bij de Kamerverkiezingen, dat een zetel in de Tweede Kamer in de CDA-fractie hem niet meer kan ontgaan Maurits von Martels (CDA) werd in 2017 met ruim 21.000 voorkeurstemmen in de Tweede Kamer gekozen, maar denkt niet dat hem dat bij de komende verkiezingen weer gaat lukken. De boeren zijn boos, ik denk ook wel een beetje op mij

Tweede Kamerverkiezingen 2017 - Wikipedi

Zetelverdeling over kandidaten Verkiezingen Kiesraad

Op woensdag 17 maart 2021 is de Tweede Kamerverkiezing. Vanwege het coronavirus neemt de overheid maatregelen om de verkiezing zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo gaan in alle gemeenten een aantal stembureaus al open op maandag 15 en dinsdag 16 maart, vooral voor risicogroepen. Op deze pagina's kunt u meer lezen over deze verkiezing en de genomen maatregelen In deze animatiefilm wordt in eenvoudige taal uitgelegd wat de Tweede Kamer is en doet en hoe het partijenstelsel werkt. De film is onderdeel van 'Stem jij o.. De voorkeurstemmen gaan de Overijsselse CDA-kandidaat Von Martels, ondanks de 44e plek op de kieslijst, met zekerheid in de Tweede Kamer brengen. Het CDA krijgt negentien zetels in de Tweede Kamer Vier kandidaten zouden op basis van hun plaats op de lijst niet verkozen zijn, maar kwamen op basis van voorkeurstemmen in de Tweede Kamer: Lilianne Ploumen (PvdA), Maurits von Martels (CDA), Isabelle Diks en Lisa Westerveld (beiden GroenLinks). Zittingsduur. De leden van de Tweede Kamer werden op 23 maart 2017 geïnstalleerd

Tweede Kamerverkiezingen 2017 Tweede Kamer der Staten

Tweede Kamer 15 maart 2017 - Kiesraad - verkiezingsuitslage

Bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 heeft Esther van Ouwehand (Partij voor de Dieren) 18.936 voorkeurstemmen. Esther Ouwehand is met voorkeurstemmen gekozen. Van 17 november 2015 tot 17 oktober 2016 wordt Esther Ouwehand tijdelijk, als Tweede Kamerlid, vervangen (ziekte) Vul het Kieskompas in! We gebruiken enkel functionele cookies voor de basis functionaliteit van deze website More info. Cookie Consent plugin for the EU cookie la

Ik heb zojuist het #Kiesompas ingevuld! Doe jij dat ook? #TK201 In de nieuwe Tweede Kamer die woensdag 15 maart gekozen werd, zijn zeven openlijke LHBTI's gekozen. Daarnaast zijn er ook elf zogenaamde regenboogkandidaten gekozen - dat zijn kandidaten die zich aangemeld hadden bij COC's verkiezingswebsite GayVote, omdat ze aangeven dat ze zich nadrukkelijk inzetten voor LHBTI-emancipatie. De zeven openlijke LHBTI's - in alfabetische volgorde.

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 in Nederland waren van alle uitgebrachte stemmen er 28% voorkeurstemmen, zowel in absolute aantallen als percentueel een record (Kiesraad, 2017, pp. 16-20) DANKZIJ voorkeurstemmen in de Tweede Kamer gekomen: vier in 2017, één in 2012, twee in 2010. Pieter Omtzigt (CDA) en Sharon Dijksma (PvdA) werden in 2017 met voorkeurstemmen gekozen, maar deze zouden op grond van de lijstvolgorde ook al gekozen zijn. Hetzelfde geldt voor Rutte, Schippers, Hennis-Plasschaert en Teeven in 2012 CDA-kandidaat kamerlid Maurits von Martels uit Dalfsen heeft genoeg stemmen gekregen voor een voorkeurszetel in de Tweede Kamer. Het precieze aantal stemmen. StemWijzer Tweede Kamer 2017. Dit is de toegankelijke versie van de StemWijzer. De StemWijzer test de politieke voorkeur aan de hand van stellingen en uitspraken. Ga naar de stellingen De toegankelijke Stemwijzer is getest door een aantal personen met een visuele beperking De nummer 19 op de lijst van GroenLinks verzamelde al 24.582 voorkeurstemmen, genoeg voor een zetel in de Tweede Kamer. De drempel om in de Kamer te komen ligt om en nabij de 17.200 stemmen

in 2017 met ruim 15.000 voorkeurstemmen gekozen in de Tweede Kamer, waarvan een groot deel van de stemmen uit de noordelijke regi CDA-kandidaat Kamerlid Maurits von Martels uit Dalfsen heeft genoeg stemmen gekregen voor een voorkeurszetel in de Tweede Kamer. vrijdag 17 maart 2017 Exact 21.510 voorkeurstemmen.

Voorkeurstemmen - Parlement

 1. Beschrijving Deze dataset bevat bestanden met uitslaggegevens van de Tweede Kamerverkiezing van 15 maart 2017. De gegevensbestanden in deze dataset zijn afkomstig van gemeenten, hoofdstembureaus (HSB) en centraal stembureau (CSB). De dataset bestaat uit de volgende gegevensbestanden: CSB_uitslag: de EML-bestanden die door het CSB zijn vastgesteld
 2. Boekbespreking. Liefst zeven Tweede Kamer­leden splitsten zich tussen 2012 en 2017 met behoud van zetel van hun partij af. Het als gevolg hiervan hoge aantal fracties was voor de gevestigde partijen aanleiding om de rechten van 'zetel­rovers' in te perken
 3. Hoogbloklandse CDA'er Cees de Jong wil met voorkeurstemmen de Tweede Kamer in. za 31 okt 2020, 10:44 • Nieuws. 12. HOOGBLOKLAND • Cees de Jong staat op plaats 35 van de CDA-lijst voor de Tweede-Kamerverkiezingen van.

De CDA-kandidaat stond op de 44e plek van de kandidatenlijst. 'Het exacte aantal voorkeurstemmen is nog niet bekend, maar ik zit nu al ruim boven de kiesdrempel', vertelt de melkveehouder uit Dalfsen. Hij voerde campagne met de stelling dat het tijd was voor meer boerenverstand in de Tweede Kamer Bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 heeft Khadija Arib (PvdA) 48.440 voorkeurstemmen. Khadija Arib is met voorkeurstemmen gekozen. Jan. 2016 - Mrt. 2017Kamervoorzitter Tweede Kamer In 2016 behaald kamerlid Khadija Arib de 4e positie bij de verkiezing Politicus van het Jaar (Eenvandaag). 12 september 2012 Kamerlid Khadija Arib heeft. CDA-kandidaat Kamerlid Maurits von Martels uit Dalfsen heeft genoeg stemmen gekregen voor een voorkeurszetel in de Tweede Kamer. Het precieze aantal stemmen dat Von Martels heeft gekregen is nog niet duidelijk, maar het zijn er in elk geval meer dan genoeg DEN HAAG (PDC) - Maurits von Martels (CDA), Isabelle Diks (GroenLinks) en Lilianne Ploumen (PvdA) komen dankzij voorkeurstemmen alsnog in de Tweede Kamer. Lisa Westerveld (GroenLinks) behoudt als laatstgekozene van haar partij dankzij voorkeurstemmen haar zetel. Dat blijkt uit een bekendmaking van de Kiesraad Het kabinet wil de Tweede Kamer op een andere manier gaan kiezen. Dat blijkt uit voorstellen van minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren woensdag naar buiten heeft gebracht

Prinsjesdag 2013 - Troonrede (2) - YouTube

StemWijzer Tweede Kamer 2017

Op dit moment is slechts 31 procent van de Tweede Kamer, 36 procent van de Eerste Kamer, 30 procent van gemeenteraden en 26 procent van de wethouders vrouw*. Ook bredere politieke diversiteit is nog ver te zoeken. Daarmee is de politiek helaas geen vertegenwoordiging van het volk. Daarom startten wij in 2017 met Stem op een Vrouw Dijsselbloem (PvdA) verlaat Tweede Kamer. Foto: Arenda Oomen . 5 maart 2020 11 oktober 2017 door De Verkiezingswijzer. De negende zetel van de partij ging middels voorkeurstemmen naar Lilianne Ploumen, de demissionair minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

De tweede boer op de CDA-lijst, melkveehouder Maurits von Martels, houdt hoop om via voorkeurstemmen in de Kamer te komen. Maar het is er door de hoge opkomst niet makkelijker op geworden. Voor een zetel heb ik nu 17.600 stemmen nodig, terwijl dat er eerst 16.000 waren. Of ik dat heb gered, hoor ik volgende week, zegt Von Martels Onze kandidaten voor de Tweede Kamer Het Landelijk Bestuursoverleg (LBO) van de VVD heeft de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen vastgesteld. De volgorde van de lijst is niet gewijzigd ten opzichte van de advieslijst die eerder gepubliceerd is

Waarom leveren voorkeurstemmen voor een vrouw vaak weinig

De samenstelling Tweede Kamer 2006-2010 is de lijst van leden van de Tweede Kamer in de periode tussen de Tweede Kamerverkiezingen van 2006 en die van 2010. Kandidaten die voldoende voorkeurstemmen haalden staan in volgorde van het aantal stemmen bovenaan, Samenstelling Tweede Kamer 2017-heden; Historische zetelverdeling Tweede Kamer Pieter Omtzigt is Tweede Kamerlid voor het CDA. Maak kennis met Pieter via zijn persoonlijk profiel. Heb je vragen? Neem contact op met Pieter

De VVD heeft 32 zetels in de Tweede Kamer. Bekijk hier welke mensen van de VVD in de Tweede Kamer zitten Voor politiek inhoudelijke vragen (bijvoorbeeld over moties, stemmingen of onze standpunten) kunt u contact opnemen met onze Tweede Kamerfractie: Stuur ons een e-mail . Voor overige vragen (bijvoorbeeld over uw lidmaatschap of over uw afdeling) kunt u contact opnemen met het landelijk bureau: Stuur ons een e-mai Bien Borren 15 maart 2017, De beweging vraagt mensen het verschil te maken door te stemmen op de eerste vrouw op de lijst die zonder voorkeurstemmen niet in de Tweede Kamer komt

Arne Weverling - Wikipedia

Vier parlementariërs met voorkeursstemmen in Kamer gekozen

De situatie is zorgelijk. Ik houd mijn hart vast voor chronisch zieken die wachten op een vaccin. Voor een wijkverpleegkundige die hoopt op weinig uitval van collega's, van personeel en voor de persoon met ernstige psychische problematiek wiens leven verslechtert De samenstelling Tweede Kamer 2003-2006 is een lijst van leden van de Tweede Kamer in de periode tussen de Tweede Kamerverkiezingen van 2003 en 2006.De regering wordt gevormd door achtereenvolgens het kabinet-Balkenende II en kabinet-Balkenende III.De zittingsperiode liep van 30 januari 2003 tot 29 november 2006

Demissionair minister van Financiën en PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem verlaat per 25 oktober aanstaande de Tweede Kamer, zo schrijft hij in een brief aan Kamervoorzitter Khadija Arib. De brief is gepubliceerd op de PvdA-website. Dijsselbloem maakt wel zijn voorzitterschap van de Eurogroep af. Zijn mandaat in Europa loopt nog tot media januari 2018 Dat blijkt uit de definitieve uitslag van de verkiezingen die dinsdag is gepresenteerd door de Kiesraad. Tòch Ploumen Lilianne Ploumen uit Maastricht is een van de vier Tweede Kamerleden die dankzij voorkeurstemmen is gekozen en daardoor een hoger geplaatste kandidaat passeert. Ploumen stond 10e op de lijst van de PvdA, terwijl die partij maar 9 zetels behaalde

Voorkeurstemmen brengen drie vrouwen en een boer in de

Samenstelling Tweede Kamer 2012-2017 - Wikipedi

De Tweede Kamerverkiezingen 2006 vonden op woensdag 22 november 2006 plaats. Op deze datum werd door de stemgerechtigde Nederlanders een nieuwe Tweede Kamer gekozen. De verkiezingen werden noodzakelijk door de val van het kabinet-Balkenende II, en door de aanvaarding van beide Kamers der Staten-Generaal van voorstellen tot verandering van de Grondwet..

Video: Voorkeurstemmen brengen drie vrouwen en een boer in de

Nieuwe opstelling bij debatten Tweede Kamer | BinnenlandDefinitief veertien Limburgers naar Tweede KamerWinsumer William Moorlag in de Tweede Kamer - WinsumDit zijn alle Tweede Kamerleden - NRCWeinig vrouwen in de Tweede Kamer: Schuld van de kiezer ofDiederik Samsom - WikipediaMan springt van publieke tribune Tweede Kamer - NRCDavid Kodde - Wikipedia
 • Opening dierentuin.
 • Van Woonvilla naar Droomvilla Pauline.
 • Fasciitis plantaris oefeningen.
 • Kruiden champignonsaus.
 • Super 8 plakband.
 • Django Wagner agenda.
 • Freeks wilde wereld gebeten door haai.
 • La Liga 2016 2017.
 • Afbeeldingen dora.
 • Bevolkingsdichtheid Zuid Afrika.
 • Prefab aanbouw goedkoop.
 • Hibiscus rosa sinensis kwekerij.
 • Manned Mars Mission.
 • Hoe oud wordt een Goldendoodle.
 • The Outsiders band.
 • Alien parfum navulbaar.
 • Merge JPG online.
 • Make up spiegel 20x vergroot met verlichting.
 • Eigenschappen trapezium.
 • Nederlandse kunstenares.
 • Gevaar van populisme.
 • Lawn tennis club Festina.
 • Hemnes boekenkast smal.
 • Oorlogsmuseum Gelderland.
 • Gereduceerd biologie.
 • Honda N600.
 • NK schaatsen 2020.
 • Waterval vijver Intratuin.
 • Among others afkorting.
 • Onderdelen kinder accu auto.
 • Luminosity unit.
 • Lit html.
 • Examen Engels mbo oefenen Facet.
 • Ariel aanbieding Blokker.
 • Diepvries panini.
 • The Voice France 2016.
 • Serviceflat huren.
 • U Boat Watches.
 • 3 burgemeester Sint Anthonis.
 • Iets met argusogen bekijken actualiteit.
 • Trampoline park Friesland.